Skip to main content

Det var en mørk og stormfuld aften…

Efter lidt vanskeligheder med at finde omklædningen fik dagens ØKSE trup klædt om og gjort sig klar til aftenens opgør. Vores standin i målet, Nicklas, jokede lidt med at han kunne høre Champions League hymen, da vi gik ned mod banen. Vi fik små 10 minutter til at varme op og de blev primært brugt til at sparke en flad læderkugle rundt mellem hinanden. Vi var dog noget imponeret over græstæppet. Det var sgu i orden!

Dommeren fløjter op og vi får lynhurtigt aftalt en startopstilling. Til vores store overraskelse ser vi at der skal spilles med djævlens værk af en fodbold – Jubulani bolden. Kampen går i gang og jeg træder nok ikke nogen over tæerne ved at sige, at ØKSE ikke var helt vågne fra starten. Klub 14 har allerede efter 3 minutter en god skudmulighed, som Nicklas flot redder. Spillet bølger frem og tilbage – ØKSE har stadig svært ved at finde fodfæste – men vi har et rigtigt godt forsøg af Marc, som krævede en feberredning fra modstanderens målmand.
Efter godt og vel 10 minutter bliver vi spillet over og Klub 14 scorer – hvilket var til stor glæde for dem. Det skulle de dog aldrig have gjort – for nu vågnede ØKSEs udvalgte op. Efter en mindre taktisk ændring begyndte vi at spille mere sammen og løbe de ekstra meter. Der går ikke mere end ca. 7 minutter, så får Peter spillet Martin fri inde foran modstandernes mål og Martin sparker bolden, i bedste Jon Dahl stil, ind i kassen. 1-1!
Vi forsætter det gode spil og kæmper r*ven ud af bukserne – Klub 14 presser på og får et par frispark i farlige positioner, men de blev aldrig rigtig helt farlige – både grundet dårlige skudforsøg og godt forsvar/målmandsspil. Efter godt og vel 25 minutter bryder ØKSE spillet på egen banehalvdel og der bliver spillet en god stikning ud til venstre, hvor Jannick tager kuglen til sig. Den bliver smækket hårdt indover med venstre poten og endnu engang viser Martin sin målnæse – hvilket hovedstødsmål! 2-1 til ØKSE og snart halvleg. De sidste 5 minutter går hurtigt og der bliver fløjtet af.

I halvlegen er vi oven på – vi har energi til at smile og være glade! Vi aftaler at forsætte de gode takter og husker hinanden på, at vi skal spille med omtanke!

page1image3719728

Anden halvleg går i gang og ØKSE forsætter deres dominans. Der går ikke længe, før vi får en lille kontra mulighed i venstre side. Bolden bliver, med venstre poten, spillet højt over til Peter som frækt og i en spids vinkel lobber bolden over modstanderens fremadstormende målmand – bolden går i kassen! 3-1 og vi er MEGA glade.

Bolden bliver givet op og Klub 14 presser lidt mere på nu – de ville gerne tilbage i kampen. De får også nogle gode muligheder, men igen så stod vores forsvar godt i kæden og Nicklas, med Dahlins handsker, viser os også lige et par gange, at han altså godt kan stå på mål. Klub 14 bliver på det pureste afvist –butikken er lukket for dem.

Efter endnu et godt opspil lander bolden i venstre side, denne gang hos Martin, som laver en flot chip bold ind til Marc som helflugter bolden ind i kassen – et helt vanvittig flot mål. Selv Zlatan ville fælde en tåre, så flot var det. Nu kan ØKSE det hele – vi spiller bolden køligt rundt – noget som minder om Barcelona i sine bedste dage eller måske Ajax i 1995. Der bliver spillet en blanding mellem tiki-taka og totalfodbold i hvert fald. Vi kører Klub 14 rundt på r*v og albuer.

Der mangler nu ca. 13 minutter til kampen slutter, men vi er ikke færdige endnu. Efter at kørt bolden rundt i manegen i 3-4 minutter ender bolden hos Guldfoden og efter et par små lette hoftevrid trækkes bolden over til højre skøjten – og nu bliver det vildt! Bolden bliver kanoneret afsted, så bolden i bedste Jubulani stil brækker og knækker. BANG! Bolden sidder smukt oppe i højre hjørne. Stadion går HELT AMOK – selv modstanderens fans står og klapper. Hutteli-hut!

Klub 14 ser slukøret ud. Bolden bliver givet op igen og Klub 14 forsøger med nogle kombinationer, men det virker ikke. Alt preller af på vores stærke kombination af alder, højde, vægt og erfaring i forsvaret og målet. Klub 14 får dog, tilfældigt og heldigt, en 1 mod 1 situation mod Rasmus Degn. Klub 14 spilleren, Martial, prøver at sprinte fra Degn, men han kommer flot tilbage og vinder bolden. Nu går det helt galt – Klub 14 spilleren skubber Degn omkuld og bliver sur, meget sur. Dommeren er hurtig til at vise ham det gule kort!

Med en mand i overtal kører vi sejren sikkert i land. Champions League hymen lyder igen og der er konfetti over det hele. Vi er glade, især fordi vi ved at vi skal ind og nyde fryser-øl.

Der var godt spil og fight over hele linjen – Martin og Daniel skiftedes til at tage slåskampene oppe foran, Rami løb frem og tilbage på højre siden og var desuden en klippe, da han røg i forsvaret. Rasmus Degn fik sparket folk over skinnebenet og kæmpede hårdt. Nicklas viste at selvom man er 40, så er man ikke færdig. Peter løb ca. 10 km inde på midten og Marc kronede en solid præstation med et flot mål. Kampen havde det hele – flotte mål, god energi, skorpionspark, gult kort, glidende tacklinger og feberredninger.

Der var stor enighed om, at Nicklas var man of the match – stort tillykke til ham! Godt gået gutter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *